Activitats Eqüestres

El projecte Activitats Eqüestres és una alternativa econòmica en zones rurals. 

El Dia a Cavall és una de les accions pioneres del projecte Activitats Eqüestres, una alternativa econòmica en zones rurals.

Aquest projecte és impulsat i liderat des d’ADRINOC, l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord-Oriental de Catalunya.

El projecte neix el 2016 davant la voluntat de conèixer, impulsar i dinamitzar les activitats eqüestres al medi rural i treballa amb tres vessants del sector: l’esportiva, la social terapèutica i la turística (turisme eqüestre).

Aquest 2017 s’han creat 3 grups de treball formats per clubs, hípiques i professionals del sector, que promouen diferents accions pilot:

  • El grup de treball de la Vessant Esportiva desenvolupa i impulsa el Dia a Cavall
  • El grup de treball de la Vessant Social realitza les trobades interprofessionals per a Teràpies Assistides amb Cavalls
  • El grup de treball de la Vessant Turística desenvolupa xarxes de senders a cavall intercentres

Des del projecte es creu fermament que el sector eqüestre té un gran potencial  per desenvolupar l’economia dels petits municipis rurals, donant-los una singularitat a l’oferta existent i atraient nous públics. Així es preveu que el seu dinamisme pugui afavorir la generació d’activitat econòmica, constituint-se el sector eqüestre com una alternativa social, ambiental i econòmica més per als territoris rurals.

Si vols conèixer el projecte amb més detall visita:  http://adrinoc.cat/ca/entitat/projectes-estrategics/activitats-equestres/